Torre Pedrera

dovolenka Rimini, Torre Pedrera Severná časť Rimini, autobusy z centra pokračujú do severnejších stredísk Bellaria, Igea Marina a San Mauro Mare. Na juh do centra Rimini je to 7km, autobusom asi 20 min. Dostupnosť tejto časti Rimini je najlepšia keďže výjazd z diaľnice A14 vedie priamo do Torre Pedrera.

V posledných rokoch sa miestne turistické organizácie a tiež hotely v tejto časti akosi viac “pretekajú” a vylepšujú služby, čo je pre klienta dobrá správa. Pestrosť typov ubytovania je tu taktiež široká, od apartmánov a rezidencií, cez malé rodinné hotely až po veľké 4* hotely. Dvojkilometrovú pláž chránia vlnolamy.

Napriek väčšej vzdialenosti historického centra Rimini, ani v Torre Pedrera nechýba rušné komerčné centrum, promenáda s obchodmi, butikmi, reštauráciami, pizzeriami, barmi a typický trh, ktorý sa koná raz do týždňa. Torre Pedrera má aj vlastnú históriu, pomenovanie má po starej veži (Torre) postavenej pápežským štátom v roku 1673, kedy sa obydlia stavali z riečnych kameňov. Vďaka svojej polohe vtedy stredisko zohrávalo aj dôležitú úlohu pri obrane pred Turkami a pirátmi.





Návrat na domovskú - Dovolenka Rimini

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára